Vyzrálé vepřové maso - Mirpa sro

Mirpa
Košík
Odhlášení
Řeznictví
Přejít na obsah

Vyzrálé vepřové maso

Maso-uzeniny > Maso > Vepřové maso
Vepřové maso
Vepřové maso
Vepřové maso
Vepřové maso
Na běžných pultech supermarketů se můžete setkat s masem ze zvířete, které ještě před pár dny běhalo, což ničemu a nikomu neprospívá. Dobytek je před skonem napumpován adrenalinem a všechna jejich svalová vlákna jsou tak ztuhlá a zkrácená. Pokud se takové ztuhlé maso dostane na vaše kuchyňské prkénko a vy z něj připravíte steaky, můžete si být téměř jistí, že si na nich vylámete zuby. Naproti tomu maso stařené má svalová vlákna povolená: Zrání způsobuje povolování napnutých vláken, dochází tam k biochemickým reakcím, během nichž se vytváří kyselina mléčná. Ta během několika týdnů svalová vlákna uvolní a maso tak získá svou pravou chuť a jemnost, je křehčí a měkčí. U vepřového masa je doba zrání kratší než u hovězího.
Jaké druhy vepřového vyzrálého masa nabízíme?
  • kýta bez kosti
  • kotleta bez kosti
  • krkovička bez kosti

Proč dát přednost vyzrálému masu?
  • Maso je výrazně měkčí, křehčí, šťavnatější.
  • Při přípravě uštříme až třetinu času oproti přípravě čerstvého masa.
  • Možností, jak použít vyzrálé maso, je nekonečně mnoho, od gulášů, steaky, grilování až po dušení, pečení. Záleží jen na Vaší fantazii a chuti.
Vepřové maso
Jak poznáte čerstvé maso od vyzrálého?
Nejenom podle barvy (stařené je tmavší). Když maso zmáčknete a ihned se vrátí do původní polohy – pruží, je to maso čerstvé. Vyzrálé maso se pomalu vrací zpět jako líná pěna.

obchod@mirpa.cz
778 50 50 40

info
Po - pá  9:00 - 16:00

MIRPA s.r.o.    Velké Pavlovice
Návrat na obsah